Home    
Productdocumentatie vereist

Voor veel producten geldt een eis dat ter zake van het productdocumentatie voorhanden moet zijn. Dit betreft documentatie waaruit blijkt of het product voldoet aan de eisen die daaraan gesteld worden. Met andere woorden stukken over het ontwerp van het product, de beoordeling van de risico’s, testen die zijn uitgevoerd, de gebruikershandleiding etc. Als deze documentatie niet op orde is kan dit juridische consequenties hebben.

Overeenkomst ontbonden
‘De Rechtbank is van oordeel dat de door [eisers] (tevens) ingeroepen ontbinding van de overeenkomst reeds gerechtvaardigd is vanwege de tekortkoming van [gedaagde] ten aanzien van het in orde maken en afgeven van de vereiste wettelijke documentatie’.

Zo oordeelde de Rechtbank Arnhem op 22 augustus 2012. in een kwestie tussen een verkoper en een koper van een kermisattractie. Met de attractie was meer aan de hand, dan alleen het niet aanwezig zijn van de (technische) documentatie. De koper had de verkoper gesommeerd de documentatie in orde te maken, hetgeen achterwege bleef.

In de daaropvolgende juridische procedure achtte de rechtbank alleen het niet in orde hebben van de documentatie al voldoende voor ontbinding van de overeenkomst.

Is uw documentatie compleet?
Deze uitspraak is een duidelijke aanwijzing dat het van belang is de documentatieplicht goed in ogenschouw te nemen.

De mogelijkheden die D&TS u biedt
De basis van de Technische Documentatie wordt vaak bij u in huis gemaakt, maar voldoet deze aan de eisen van wettelijke documentatie? Wij zijn u hierbij graag van dienst.

D&TS is specialist op het gebied van het vervaardigen van Technische Documentatie zoals:
Technische handleidingen (gebruikershandleidingen, onderhoudshandleidingen)
Quick Reference Guides
Procedures
Instructiekaarten
Training- en cursusmateriaal
Patent documentatie (intellectueel eigendom)
Werkinstructie’s
FAQsheets
Ons team van documentatiespecialisten levert een maatwerkoplossing voor al uw documentatievraagstukken. De documentatie wordt samengesteld volgens de geldende CE-richtlijnen. U kunt zich focussen op het ontwerpen en innoveren van uw producten en wij nemen de documentatie voor onze rekening zodat alles tegelijkertijd opgeleverd kan worden.

Technische illustraties
Technische illustraties zijn onmisbaar bij het verduidelijken van de tekst in uw documentatie. Onze technische illustrators kunnen u voorzien van diverse oplossingen:
2D illustraties om uitgebreide schema’s van producten weer te geven.
2.5D tekeningen, dit zijn tekeningen in 2D die een 3D weergave geven. Deze zijn veelal gemaakt in CAD.
3D illustraties die vanuit elke kant kunnen worden geïnspecteerd.
Exploded views, zodat tot in de kleinste details te zien is hoe een product is opgebouwd.

Copyright © 2017 D&TS B.V. All rights reserved.