Home    
Onderstaande tips kunnen u op weg helpen om efficiënter te werken binnen uw organisatie.

Wat moet er vertaald worden?
Toepassing: Vertalingen

Er is een groot verschil tussen een technische tekst en een commerciële tekst. Bij een technische tekst is het van belang dat er nauwkeurig en zo exact mogelijk vertaald wordt wat er staat. Bij een commerciële tekst is het echter van belang dat de boodschap zo goed mogelijk overgebracht wordt.
Geef dus altijd aan waarvoor uw tekst gebruikt gaat worden als dit niet duidelijk is.


Gebruik geen passieve zinnen in technische documentatie
Toepassing: Documentatie

Wanneer het in bijvoorbeeld een handleiding niet duidelijk is wie de actie moet uitvoeren, kan dit tot foute constructies leiden.
Een voorbeeld: 'De schroef wordt automatisch aangedraaid door de veiligheidspal naar links te schuiven.'
Voor een gebruiker is het niet duidelijk of het apparaat zelf de veiligheidspal naar links schuift, of dat dit een actie van de gebruiker moet zijn.
Wanneer er staat: ’Schuif nu de veiligheidspal naar links zodat de schroef automatisch wordt aangedraaid’ weet de gebruiker exact wat hij moet doen.


Vermijd zoekwerk
Toepassing: Documentatie, Classificatie, Spare Parts Systeem

Zoeken kost tijd, tijd is geld. Klinkt heel simpel, maar we besteden meer dan 10% van ons leven aan zoeken.
Door zaken beter te ordenen kunnen we gaan vinden in plaats van zoeken!
Vertaald naar onze diensten betekent dit voor Documentatie dat deze logisch geordend dient te worden en dat teksten beknopt gehouden dienen te worden. Werk dus met koppen en subkoppen, zet alles in een logische volgorde en zorg voor een goede inhoudsopgave.
Maak ook gebruik van afbeeldingen indien mogelijk, dit verduidelijkt de situatie en scheelt ook weer in tijd.

Onze dienst classificatie is uiteraard het toonbeeld van ordening. Al uw producten krijgen een eigen code met specifieke kenmerken, waardoor vinden en vergelijken beter en sneller gaat.

Ook met ons Spare Parts Systeem is zoeken verleden tijd, altijd de juiste informatie bij de hand op een overzichtelijke manier.

Copyright © 2017 D&TS B.V. All rights reserved.